Mixing the past and the future

After their chambers in the beautiful neo-classical architecture of one of Christchurch’s iconic buildings was reduced to rubble in the earthquake, Layburn Hodgins decided to take a new contemporary approach to their brand reinvention. As a law firm with a long and distinguished history, the senior partners chose to reflect their welcoming, relaxed and progressive business practice style with new Scandinavian design inspired offices. Open plan offices with glass walls and an outdoor courtyard meeting space was a complete departure from their former existence.

We wanted to develop a range of possible brand directions that gave the client the opportunity to determine how ‘contemporary’ they really felt fitted their business personality. We conceptualised a series of brand directions showing what was possible, using the architecture and fit-out of their new offices as inspiration. The client was very specific about the colour palette, however other than that the brief was ‘open’. They were keen to explore a repeat graphic pattern as privacy screening on the glass walls.

We arrived at a good marriage of old and new - a faintly Edwardian feel reflecting their past combined with slick, clean typography. Next we will update their online presence and the transformation will be complete.

Layburn DoorLayburn Door
Layburn Logo Cncepts1Layburn Logo Cncepts1
Layburn Stationery MockupLayburn Stationery Mockup
Layburn Logo Cncepts4Layburn Logo Cncepts4
Layburn Logo Cncepts5Layburn Logo Cncepts5
Layburn Logo Cncepts3Layburn Logo Cncepts3
Layburn Logo Cncepts2Layburn Logo Cncepts2